Het staat in de sterren geschreven

Ster 1
Ga naar ster:

Proficiat

Je plaatste de 6 woorden correct in de ster.

Als je wil, kan je nog eens spelen met andere woorden.

Sluiten >>>>
Mascotte computermeester.be duim

Hoe te spelen?
Je krijgt een lijst met twaalf woorden. Slechts zes van hen zijn met elkaar verbonden om de zespuntige ster te vormen.

Wat oefenen we?
De cognitieve functies worden geoefend. Dit spel is gericht op het trainen van uw vermogen tot logisch redeneren. Om te bepalen welke 6 woorden u moet kiezen uit de lijst van twaalf, moet u een aantal logische combinaties proberen, om te bepalen welke letters gemeenschappelijk zijn in twee of drie gegeven woorden.

Het belangrijkste hersengebied dat bij deze taak betrokken is, is de pre-frontale cortex. Dit taalspel traint de 'uitvoerende functies'. Deze term verwijst naar een reeks mentale processen die betrokken zijn bij doelgerichte activiteit. Uitvoerende functies zijn onder meer: ​​het bijhouden van verschillende soorten informatie tegelijk, het indien nodig aanbrengen van flexibele wijzigingen in het plan, het creatief denken om met een verscheidenheid aan mogelijke oplossingen te komen en het op systematische wijze genereren en testen van hypothesen.

Voordelen voor het dagelijks leven
Deze vaardigheid heeft iedereen wel eens nodig in een situatie die "multitasking" in het dagelijks leven vereist. Ook het maken van reisplannen, het bijhouden van al uw afspraken, het deelnemen aan groepsdynamiek op het werk of bij een sociaal leven, om idee??n van collega's te evalueren en vervolgens na te denken over je eigen werk zijn allemaal voorbeelden van uitvoerend functioneren.

Copyright © 2009- Computermeester.be comm.v. All rights reserved.