Transparante strook

Automatiseren tafels van vermenigvuldiging

Witte strook
Ballon rekenen: tafels van vermenigvuldiging Automatiseren van de tafels van vermenigvuldiging van de in de klas aangeleerde rekenhandelingen. Automatiseren van de tafels van vermenigvuldiging door ze zo snel mogelijk uit te voeren. Het verschilt van kind tot kind hoeveel oefening er nodig is om de tafels van vermenigvuldiging goed te kunnen automatiseren.
Er kan individueel geoefend worden. Het cijfer 0 werd uitschakelbaar omdat dit voor sommige kinderen een extra moeilijkheid geeft. Het kind hoeft enkel de ballon aan te klikken dat bij de opgave hoort.
Er wordt niet visueel aangegeven hoe een vermenigvuldiging in zijn werk gaat. Er wordt alleen intensief geoefend op het van buiten leren van de tafels van vermenigvuldiging. Geen visuele ondersteuning, enkel het verkrijgen van punten en extra pijltjes als motivatie.
De instellingen van het computer spel laten toe om deze oefening fijn af te stellen op de capaciteiten van het kind. Zo kan het soort de tafels van vermenigvuldiging dat mag gevraagd worden.
Automatiseren tafels van vermenigvuldiging icoon