Paleontologie

Nog te zoeken:
1
2
4
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Selecteer een gebied op de kaart door een letter en een cijfer te selecteren. Daar kan je 'graven' om te zien er daar botten begraven liggen.

De paleontoloog is op zoek skeletten van dinosaurussen. Gebruik het raster om hem te helpen bij z'n paleontologische zoektocht.

Selecteer een punt met behulp van de x en y toetsenbord en klik op 'graven' om te zien of er daar botten begraven liggen. Soms vindt de paleontoloog een hele dinosaurus, soms een deel er van. Er zijn 4 kleine dinosaurussen, 2 middelgrote en ????n grote te vinden. Er zullen geen twee dinosaurussen naast elkaar liggen. Denk goed na over de plek waar je de paleontoloog wil laten graven, want je score is afhankelijk van het percentage van je gissingen die juist zijn.


Archeologie versus paleontologie

Archeologie is de wetenschap die overblijfselen van oude culturen bestudeert. Dergelijke overblijfselen, in het bijzonder door de mens vervaardigde gebruiksvoorwerpen en architectuur, worden bij opgravingen gevonden.

De archeologie bestudeert verdwenen menselijke culturen. Het is geen studie naar uitgestorven diersoorten zoals dinosauri??rs; dat is namelijk een tak van de biologie: de paleontologie.

Paleontologie is dus de wetenschap die fossiele resten van organismen bestudeert.

Copyright © 2009- Computermeester.be comm.v. All rights reserved.