Halloween Frankenstein maal- en deeltafels

Kleur deze Frankenstein met de juiste kleuren door de bewerkingen correct te maken. 
 

Het verhaal van Frankenstein

Het verhaal van Frankenstein begint bij Robert Walton, op expeditie met enkele andere ontdekkingsreizigers in het noordpoolgebied. Daar vinden ze een man halfdood op een slee. Ze pikken hem op en nemen hem mee op de expeditie. Robert vraagt aan de man wie hij is en hoe hij in het noordpoolgebied is beland. Zijn naam is Frankenstein. Hij was een gelukkig man met veel vrienden. Een alchemist die graag iets nieuws wenst te maken, iets wat nog nooit iemand heeft voorgedaan. Dat was echter het begin van al zijn problemen.

Hij probeerde een mens te schapen. Hij had een lijk tot leven gewekt. Maar die was zo lelijk, dat het meer een monster was. Frankenstein was zelf bang van het monster en was ervan weggelopen. Het monster wilde bevriend worden met Frankenstein, maar Frankenstein wilde het monster vernietigen maar slaagde er niet in. Frankenstein verliet daarop het monster en beiden gingen hun eigen weg. Na een tijdje onvervond het moster dat hij lelijk was en niemand hem mocht. Iedereen was bang van hem en rende weg. Het monster vermoordde zelfs, William, een neefje van Frankenstein. Het monster schoof de schuld in de schoenen van het nichtje, Justine. Justine werd opgehangen. Frankenstein was twee familieleden kwijt en wist dat het monster de schuldige was. Toch durfde hij niemand te vertellen over het bestaan van het monster. 
Nadat het monster en Frankenstein elkaar opnieuw tegenkomen neemt het monster Frankenstein gevangen. Hij belooft Frankenstein om hem vrij te laten als die een vriendin voor hem kon maken die net zo lelijk was als hijzelf. Om dan samen met zijn vriendin de onbewoonde wereld op te zoeken en niemand meer lastig te vallen. Maar Frankenstein weigerde. Het monster rende weg en riep woedend dat hij de rest van Frankensteins familie zou vermoorden.
Frankenstein was angstig en wou zijn familie te beschermen. Toch vermoordde het monster zijn vader en later ook nog zijn vrouw Elisabeth. Frankenstein zwoer dat hij niet zou rusten voordat hij het monster had vermoord.
De achtervolging leidde naar het noordpoolgebied.

Meer vertel ik jullie niet, daarvoor moet je het boek 'Frankenstein' van de Engelse schrijfster Mary Shelley lezen.