Horloge

 

Online oefenen van het lezen van de horloge. Het lezen van een de wijzers van een horloge lijkt voor de meeste mensen makkelijk. Toch is aflezen van de tijd op een horloge met wijzers geen gemakkelijke opdracht.

Een horloge is een klein uurwerk, dat meestal gedragen wordt aan de pols of bevestigd aan een ketting in een jaszak gestoken. Horloges zijn de meest voorkomende uurwerken vandaag. Ze werden in de 17e eeuw ontwikkeld en werden mechnanisch aangedreven. Naarmate de technologie vorderde, heeft het mechanisme plaats geruimd voor door kwartstrillingen of elektromagnetische pulsen aangedreven kwartshorloges. De eerste digitale horloges verschenen in 1970 op de markt.
Voordat de polshorloges in de jaren 1920 populair werden, waren de meeste horloges zakhorloges, die vaak in een zak van de jas of hemd werden bewaard en aan een horlogeketting werden vastgemaakt. In de vroege jaren 1900 was het polshorloge gereserveerd voor vrouwen en werd het beschouwd als een voorbijgaande rage. De echte heren destijds, zegden dat ze 'eerder een rok zouden dragen dan een polshorloge'. Dat veranderde in de Eerste Wereldoorlog toen de soldaten een zakhorloge op het slagveld heel onpraktisch vonden en ze hun zakhorloge om hun pols bonden met een lederen band.