Schuifpuzzel - vakantie

Puzzel de tekeningen van een activiteit uit de grote vakantie terug in elkaar door de stukken te verschuiven. 

Verveling tijdens de grote vakantie

Kinderen gaat tijdens de grote vakantie op kamp, spelen bij vriendjes, gaan met de ouders op reis of naar een pretpark. Het lijkt alsof kinderen zich niet mogen vervelen. Ouders plannen hun vakantie soms boordevol. Toch is volgens specialisten verveling soms nodig.

Tijdens het schooljaar komt elk kind de dag door volgens een vast patroon. Maar tijdens de vakantie valt dat patroon plots weg. Ouders denken dat het nodig is deze vrije tijd van kinderen vol activiteiten te boeken. Maar dat is niet altijd de beste oplossing. Een kind niet meteen een palet van mogelijkheden aangeboden krijgen. Kinderen moeten leren deze vrije tijd zelf in te vullen met iets dat ze graag doen of ontdekken. Bij kinderen die zich vervelen wordt hun creativiteit gestimuleerd. Ze bouwen een fort of vinden hun eigen spel uit. Het kind krijgt ruimte om zijn verbeelding de vrije loop te laten.

Tijdens de vakantie zal verveling ongetwijfeld toeslaan. Zeker als de vakantie al wat gevorderd is. Blijf kinderen structuur bieden door op geregelde tijdstippen klusjes te organiseren. Maar geef hen ook de nodige ruimte om zich te vervelen en hun verbeelding te ontwikkelen.