Zin in een heerlijke appel?

Gebruik de pijltjestoetsen om zoals de worm een weg door de appel te vinden.

 
Appelcake voor 4 personen:

IngrediŽnten:
  • 3 geschilde appelen die je in stukjes sneed
  • een halve appel in schijfjes gesneden
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 240 g kristalsuiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 250 g boter, die je lichtjes laat smelten in de microgolfoven
  • 4 eieren (eigeel scheiden van het eiwit)
  • mespunt kaneel

Bereiding:

  1. Over voorverwarmen op 180į C. Doe het eiwit van de vier eieren in een kom met 200 g suiker en klop op.
  2. Doe het eigeel met de rest van de suiker in een mengkom. Klop tot schuim en voeg er de boter bij.
  3. Zeef de bloem, samen met de kaneel en voeg er beetje bij beetje de eieren en boter bij. Flink kloppen, zodat je geen klonters overhoudt en een stevig beslag bekomt.
  4. Doe er het eiwit bij en klop eveneens kort maar krachtig door.
  5. Meng hierbij de stukjes appel.
  6. Breng het beslag in een ingevette en licht bebloemde cakevorm.
  7. Schik bovenop de appelschijfjes en strooi een klein beetje kristalsuiker over het geheel.
  8. Zet de cakevorm met het beslag gedurende 40-45 minuten in de oven.
  9. De cake is gaar als je met een satestokje tot op de bodem in de cake kan prikken en er geen beslag meer aanhangt.